Forum Ruchu Światło-Życie z Parafii pw. Przemienienia Pańskiego w Brzozowie
Bo nie i tyle xD Jak będziesz miał żone (hahahaha ) to będziesz się z nią przyjaźnił czy będziesz darzył ją miłością ??
Tak samo jest z ulubioną muzyką
Ostatnio edytowany przez Navy (2010-12-19 16:03:45)
Dziecko Boże
ok, ale z przyjaźni rodzi się miłość i nigdy odwrotnie. owszem nie każda przyjaźń to miłość, ale żeby ta miłość była, to najpierw trzeba się przyjaźnić. a z miłości nie ma przyjaźni, bo np. nie wyobrażam sobie i nie słyszałam jeszcze o takim przypadku, żeby jak dziewczyna zerwie z chłopakiem, czy odwrotnie, żeby się zaprzyjaźnili, owszem może być coś na wzór przyjaźni, ale to już nie jest taka czysta przyjaźń, bo zawsze zostaje jakieś 'ale'. i tak samo nie z każdej przyjaźni chłopaka i dziewczyny rodzi się od razu miłość.
Dziecko Boże
tylko, ze to bardziej rozwinęłam, bo moje nazwisko samo za siebie mówi o tym, że kocham gadać
no i wracając do tematy przyjaźń nie wystarcza, dlatego, ze człowiek został stworzony po to, żeby kochać i być kochanym, prawda?
Dziecko Boże
bo tego się uczy przez całe życie.
Dziecko Boże
na swój sposób każdy kocha.
Administrator
Źródłem Szczęścia jest BÓG
Katarzynka napisał:
z przyjaźni rodzi się miłość i nigdy odwrotnie
Nieprawda. Zależy o jaką miłość chodzi.
Navy napisał:
Jak będziesz miał żone (hahahaha ) to będziesz się z nią przyjaźnił czy będziesz darzył ją miłością ??
A skąd założenie, że przyjaźń i miłość się wykluczają?
Katarzynka napisał:
nie wyobrażam sobie i nie słyszałam jeszcze o takim przypadku, żeby jak dziewczyna zerwie z chłopakiem, czy odwrotnie, żeby się zaprzyjaźnili, owszem może być coś na wzór przyjaźni, ale to już nie jest taka czysta przyjaźń, bo zawsze zostaje jakieś 'ale'. i tak samo nie z każdej przyjaźni chłopaka i dziewczyny rodzi się od razu miłość.
Tylko później??
Jak dziewczyna zerwie z chłopakiem, to jednocześnie chłopak zrywa z dziewczyną To znaczy: zrywa się to, co jest pomiędzy nimi - czyli rzeczywiście nie może być tak, że "miłość" się zrywa a "przyjaźń" pozostaje nienaruszona
Katarzynka napisał:
przyjaźń nie wystarcza, dlatego, ze człowiek został stworzony po to, żeby kochać i być kochanym, prawda?
No właśnie. Przyjaźń jest miłością wtedy, kiedy jest przeżywana jako miłość
Polecam artykuł kl. Maksa z "Communitas" o rodzajach miłości Mogę udostępnić egzemplarze w liczbie: 1.